שעת בוקר מוקדמת. רחובות השוק בעיר העתיקה. בסמטאות עוברים על פנינו אנשים בודדים ורוב הדוכנים ושערי החנויות סגורים. כמה נזירים חולפים על פנינו בשתיקה, אחריהם שועטים שני ילדים שחורי פאות על אופניים, אישה מבוגרת עם סל על ראשה ועגלת לחם מקרקשת על אבני המרצפות. עוד כמה צעדים והגענו לכמה מהמאפיות המיוחדות של העיר העתיקה שהציעו לנו מכל טוב החלוויאת (حلويات) – המתוקים המזרחיים.

שוק העיר העתיקה
הלכנו על פי חוש הריח עד למגשי הנירוסטה הענקיים עמוסים בהמוני סוגים של ממתקים. טעמנו מאפי בצק ממולאים בגבינה מתוקה ומצופים במי סוכר: כנאפה מסולת, כנאפה משערות קדאיף, נמורה, קטאייף ועוד ועוד.

מבין המתוקים הרבים, בחרו מתכון טעים במיוחד שעושה נעים בפה ובבטן (אבל במידה הנכונה) - הנמורה.
הנמורה
משולשי נמורה
רכיבים:
- 1 חבילת בצק פילו
- ½ כוס חמאה מומסת
- גבינה מתוקה
- قطر- סירופ מי סוכר ( לשדרוג: כוס וחצי מים+כוס סוכר+ כפית מי ורדים+ כפית מיץ לימון)
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: מרתיחים יחד את מצרכי הסירופ במשך כ-10 דקות ומניחים לצינון.
- משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ומניחים עליה עלה פילו. משמנים את העלה בחמאה ומניחים עליו עוד עלה. ממשיכים כך עד שיש בתבנית חמש שכבות עלי פילו.
- מעל לשכבות הפילו שמים את המילוי- הגבינה המתוקה.
- מיישרים את המילוי ומוסיפים עליו חמש שכבות נוספות של עלי פילו.
- חותכים לריבועים או למשולשים ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
- מוציאים את הנמורה החמה מהתנור ושופכים עליה את הסירופ הקר.
- מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
בתאבון!
תגובות
השארת תגובה